• Domov
  • Blog
  • »Čudežna solna nogavička« za blaženje vnetja ušes

»Čudežna solna nogavička« za blaženje vnetja ušes

December je, tik pred prazniki in mnogi starši se bojijo prihajajočega obdobja zaporednih vnetij ušes. Ko pa obdobje pride, si neprespane noči kar sledijo… in te noči so tudi preklemansko dolge. Zato se bomo tokrat posvetili majhnemu triku, ki bo mnoge otroke in njihove starše odrešil peklenskih muk.

Zimski čas je navadno poln »akcije« staršev in starih staršev, ki želijo kar najhitreje in s čim manj trpljenja pozdraviti otročad in čim hitreje zaplavati nazaj v ustaljeni ritem. Otroci so v tem letnem času pravi majhni magnetki za različne bakterije in viruse, ki iz njih naredijo majhne jokakoče smrkavčke. Na srečo je velikokrat posledica prehladnih obolenj le smrkav nosek, infekcija pa se kaj hitro prenese tudi na žrelo in ušesa. Takrat pa stvari niso več tako nedolžne, takšnega otroka pa tudi izredno močno boli notranje uho.

Bolečine, ki jih povzroči vnetje notranjega ušesa, bo učinkovito odpravila »čudežna solna nogavička«, ki si jo lahko pripravite kar sami doma, skoraj zastonj! Potrebujete le en lonček grobe morske soli, bombažno nogavičko in nekaj kapljic eteričnega olja sivke ter rdečega bora. V bombažno nogavičko vsujemo sol in jo zavežemo. Položimo jo na vročo ponev in segrejemo le toliko, da bo prijetno topla. Morska sol je zdravilna, segreta pa dela čudeže. Da pa bi njeno delovanje še ojačali, nanesemo tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke in rdečega bora. Aromatični hlapi bodo otroka pomirili in mu odprli dihalne poti.

Toplo solno nogavičko nežno položimo na prizadet predel in pustimo, da čudežno delovanje segrete morske soli in eteričnih olj prične delovati. Pri tem pa moramo biti previdni, da soli preveč ne segrejemo, saj bi prevroča lahko povzročila hude opekline!

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt