• Domov

Prispevki

Odrgnine in udarnine

Odrgnine in udarnine so poškodbe, ki nastanejo ob udarcu, padcu ali sunku. Koža se pri tem poškoduje le površinsko in rahlo zakrvavi, lahko pa je zaprta ter povsem brez defekta. Navadno ti dve vrsti poškodb spremlja bolečina in podpludba, vendar pa ne prestavljata večje nevarnosti. 

Odrgnine in udarnine se skoraj vsakodnevna stalnica v našem življenju, ob ekstremnih življenjskih pogojih pa je takšnih poškodb več. Ko z delom telesa zadanemo ob kak trd predmet krvne in limfne žile v podkožju počijo. To se vidi kot oteklina in podpludba, v kolikor pa so poškodovane tudi vrhnje plasti kože, pa lahko rana tudi zakrvavi. Praske in manjše ranice le očistimo, drugače pa ne potrebujejo neke posebne nege. Lahko pa si pripravimo nekaj domačih pripravkov za pospešitev celjenja in odpravljanje podpludb.

Spodnji pripravki bodo pomagali zmanjšati bolečino, pospešili celjenje i pospešili odpravo podpludb. Z zdravljenjem moramo pričeti čim prej, saj bomo tako hitreje sprožili procese celjenja. Tudi brazgotine bodo manjše in tako manj opazne. 

 

Sorodni pripravki

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt