• Domov

Prispevki

Odpravimo bolečine v križu

Poleg glavobola in splošne slabosti se ljudje najpogosteje pritožujemo nad bolečinami v križu. Z njimi se sreča skoraj vsak, pa naj bodo zaradi prekomernega sedenja za računalnikom ali težaškega dela na vrtu. Naše telo pač ni stroj in se na povečan fizični stres odzove z bolečino, ki nas poskuša usmerjati v pravilno ravnanje z njim. Akutne bolečine v križu pa se lahko kaj hitro razvijejo v kronične.

Utrujene mišice, oteklina, bolečina v predelu križa in omejeno ter boleče gibanje so vse znaki prekomernega dela hrbtnih mišic, ki imajo najpogosteje svoja narastišča ravno v ledvenem predelu hrbta. Takšne bolečine nastopijo takoj po prekomerni fizični aktivnosti in v doglednem času izzvenijo. V tem primeru govorimo o akutni bolečini v križu. 

Bolečine v križu lahko preprečimo s pravilno držo med različnimi fizičnimi aktivnostmi, novih podvigov pa se lotimo postopoma in pustimo telesu čas, da se privadi novim gibom. Priporočljivo je, da si po celodnevni fizični aktivnosti privoščimo vročo kopel, ki smo ji dodali nekaj žlic morske soli. Slana voda učinkovito prežene bolečino in oteklino v mišičnem tkivu. Ko si naše telo vsaj deloma opomore, si ledveni predel hrbta zmasiramo še s kakšnim aromaterapevtskim pripravkom. V kolikor se stanje ne izboljša, obiščimo izkušenega aromaterapevtskega maserja ali kiropraktika. 

Pripravili smo tudi dva pripravka s katerimi lahko odpravimo bolečino v križu, lahko pa z njima zmasiramo celoten hrbet, ramena in predel vratu.

 

Sorodni pripravki:

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt