• Domov

Prispevki

Aromaterapevtske kopeli za energetsko čiščenje

Kopel je že sama po sebi del mnogih simbolnih ritualov v mnogih religijah. Mnogokrat potopitev ponazarja tudi popolno predanost določeni verski praksi ali načinu verovanja. Simbolizira ponovno rojstvo in spremembo. Z vodo vsakodnevno očiščujemo naše telo na različnih energetskih nivojih, skupaj z eteričnimi olji pa postane močno čistilno sredstvo.

Vsakič, ko vstopimo v zaprt prostor, pa naj bo to v službi, trgovini ali na avtobusu, stopimo v kontakt z energijo drugih ljudi. Naša aura se prepleta z ljudmi v naši ožji bližini, pa naj bodo ti ljudje naši bližnji ali pa popolni tujci. Njihov morebiten nemir, depresija, razdraženost ali kakšno drugo psihično stanje lahko v veliko meri vpliva tudi na nas. Interakcije energij med ljudmi pa vključujejo dajanje in sprejemanje. Ljubljenim osebam radi dajemo vso našo energijo, ki jo tvori ljubezen v našem telesu, to dajanje pa nas obogati in ponovno napolni s pozitivno energijo. Obstajajo pa tudi ljudje, ki dobesedno ukradejo velik del naše energije in nas s tem izčrpajo in osiromašijo. 

Vsi ti učinki imajo lahko negativne vplive na vzorec vibriranja našega energetskega polja. V takšnem primeru naše telo samo prične prositi za energetsko očiščenje v obliki aromaterapevtske kopeli za energetsko čiščenje. Namen takšnih kopeli je očiščenje vseh neželjenih oblik energij, ki so se na nas prisesale in ohranjanje integritete našega duševnega jedra. Še posebno je pomembno, da se lotimo energetskega očiščevanja po stiku z ljudmi, ki zadržujejo v sebi veliko negativne energije in jo prenašajo naprej. 

Kopel za energetsko čiščenje ni namenjena dejanskemu vzdrževanju higiene telesa, vendar pa je čiščenje našega fizičnega telesa vsekakor prvi korak k očiščenju notranjosti tudi na drugih energetskih nivojih. Pomemben del takšne kopeli je tudi očiščenje samega prostora. Sam postopek smo opisali v enem od prejšnjih člankov, ki si ga lahko preberete TUKAJ

Pomembno je, da pri energetskem čiščenju uporabimo vse štiri elemente narave: zemljo, zrak, ogenj in vodo. Boste videli, da jih pri aromaterapevtskem čiščenju pomnožimo kar nekajkrat. Voda je že del same kopeli, zemljo dodamo v kad v obliki kristalov, ogenj uporabimo v obliki sveč, ki jih položimo ob kad, zrak pa prikličemo v prostor s prezračevanjem in uporabo eteričnih olj, ki prav tako potujejo po zraku. Že sama eterična olja so prečudovit in zapleten dar narave, ki prav tako vsebuje vse štiri elemente narave — so tekoča in s tem podobna vodi, pridelujemo jih iz rastlin, ki so rastle v zemlji, so gorljiva in sproščajo aromatične molekule, ki potujejo po zraku. V sebi nosijo energetski zapis rastline iz katere smo jih pridobili, saj postopek pridobivanja pa je ponovno v skladu s štirimi elementi narave. Aromatični rastlinski materijal gre skozi preobrazbo preko ognja in vode pri samem procesu destilacije. Element zemlje predstavlja sama rastlina, ogenj segreva bakren destilator, ki je napolnjen z vodo. Voda nato izpari in ob stiku z različnimi deli rastlin nase veže aromatične molekule. 

Aromaterapevtska kopel za energetsko čiščenje tako kar trikrat pomnoži štiri elemente narave in tako predstavlja izrendo učinkovit in močan sistem očiščevanja našega telesa na različnih energetskih nivojih. Kad napolnimo s toplo vodo in ji dodamo dve žlici morske soli. Nato dodamo še nekaj kapljic eteričnih olj in vodo rahlo premešamo. Med tem se lahko priporočimo višjim energijam z željo ali priprošnjo. Nikar ne pozabimo na čajne svečke, ki jih prižgemo in postavimo ob kad. Za kopel si moramo vzeti čas in se predati vsem štirim elementom narave v celoti. 

 

Priporočjive sinergistične mešanice eteričnih olj:

 • 3 kapljice EO nerolija, 1 kapljica EO pomaranče, 2 kapljici EO petitgraina
 • 3 kapljice EO mirte, 1 kapljica EO žajblja, 1 kapljica EO limone
 • 2 kapljici EO rožmarina, 1 kapljica EO evkalipta, 3 kapljice EO sivke
 • 4 kapljice EO kadilne bozvelije, 2 kapljici EO limone

 

Sorodni članki:

 

Kako do nas
  • Družbena omrežja

    

  • Kontakt