• Domov

Prispevki

Eterična olja in Reiki

Ime »Reiki« izvira iz japonske besede Rei, ki pomeni univerzalno in besede Ki, ki pomeni življenjsko vitalno energijo. Tako torej govorimo o načinu naravnega zdravljenja z univerzalno življenjsko energijo. Zanimivo pa je, da lahko pretok univerzalne življenjske energijo in njeno moč ojačamo tudi s prisotnostjo eteričnih olj.

Reiki je metoda naravnega zdravljenja, ki temelji na univerzalni življenski energiji, ki jo zdravilec s polaganjem rok in vnašanjem različnih simbolov usmerja in vzpostavlja njen pretok skozi dele našega telesa. Začetnik Reikija je dr. Mikao Usui, ki je ob koncu 19. stoletja na Japonskem vodil krščansko semenišče.

Ta pretok energije lahko ojačamo tudi s prisotnostjo eteričnih olj med samim zdravljenjem. Reki naj bi izviral iz japonskega tradicionalnega sistema zdravljenja, na katerega pa je vplival tudi antični Tibet. Zato je tudi primerno, da pri tem uporabljamo eterična olja, ki izvirajo iz tega dela sveta, kot so npr. hinoki cipresa ali bor in yuzu citrus.

Prva zdravljenja z univerzalno življenjsko energijo naj bi se odvijala na goratih pobočjih okrog mesta Kyoto, v objemu veličastnih borovih dreves, ki so že v osnovi močno povezana z japonskim duhovnim razmišljanjem. Japonci že v svojih obredih čiščenja pogosto kurijo borov les in zato tu pride še posebno do izraza eterično olje hinoki bora s svojimi lesnato-terpentinskimi notami in vibracijami, ki pomagajo vzpostaviti energetsko povezavo z viri univerzalne življenjske energije.

Yuzu je drevo, ki je na Japonsko prišlo iz kitajske pred več kot tisoč leti. Ta trdoživi citrus, ki zraste tudi do 15 metrov, preživi tudi v zelo mrzlem vremenu. Obrodi rumenkasto zelene sadeže z debelo lupino, ki v sebi zadržuje obilico eteričnega olja. Vonj eteričnega olja je lahek, osvežujoč in ljub.

Kombinacija obeh eteričnih olj v izparilniku vzpostavi optimalno okolje za pretok subtilnih energij, ki se pretakajo med Reikijem. V kolikor pa želimo dregniti še globlje v energetsko zgovoino Reikia, pa lahko uporabimo eterično olj ebrinja, saj je brin izredno pomembna spiritualna rastlina Tibeta.

Najbolj primerno je, da eterična olja med Reikijem uporabljamo kar v izparilniku, v nobenem primeru pa jih ne smemo nanašati direktno na telo zdravljenca.

 

Sorodni članki:

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt