• Domov

Prispevki

Z aromaterapijo nad posttravmatski sindrom

Pentagon dela poskuse z aromaterapijo, s katero želijo zdraviti vojake, ki trpijo za posttravmatskim sindromom. Sami poskusi so že dali pozitivne rezultate, ki jih alopatska zdravila do sedaj niso dala oz. je bilo njihovo delovanje podobno placebu.

Posttravmatski sindrom se lahko pojavi po močnem travmatskem dogodku (poškodba, psihični ali fizični stres…), ki privede do motoričnih in senzoričnih izpadov, glavobolov ter psihičnih motenj, kot so motnja koncentracije, spomina, razdražljivost, nespečnost, otopelost… Tudi vojaki niso imuni na to psihoorgansko obolenje, kar pa ni ostalo skrito njihovim nadrejenim. Le kdo v teh časih še želi vojaka »v okvari«.

Vojska se je sprva zatekla k alopatski medicini, ki pa ni podala zadovoljivih rezultatov, saj določena zdravila niso bila nič boljša od placeba. Zato so se poskusno zatekli k alternativnim oblikam medicine, med katerimi je tudi aromaterapija. Poskusna zdravljenja pa že dajejo pozitivne rezultate. To sicer ni presenetljivo, saj so eterična olja najmočnejša ravno na področju človeške psihe.

 

Kako do nas
    • Družbena omrežja

       

    • Kontakt